Test de logica! De ce si cat stam in casa ? de Luis Lazarus

In principiu…ca sa nu luam covid-19. In esenta e mai complicat. La ora la care scriu acest articol avem in fata niste cifre neplacute. Oameni aflati in carantina, izolare, decedati. Nu mai reiau cifrele caci se schimba de doua ori pe zi!

Cum s-a ajuns la acest fapt! Foarte simplu! Nu am fost in stare sa organizam un control la frontiera si sa triem diaspora in sanatosi, suspecti si infectati. Cum puteam sa facem? Stim. De ce nu am facut? Din superficialitate, nu a mea sau a voastra.

A lor, desigur, a celor care ne dau lectii de izolare azi: despre ce e bine sa facem si ce nu. Dar a mai fost un dusman secret! “Cetateanul iresponsabil” de tip militian, senator, amanta, fufa cu tupeu de dama de afaceri si altii, care au de ascuns lucruri, despre care nu trebuie sa se stie. Ei sunt niste acoperiti, despre care niciodata nu s-a stiut unde si cand au plecat sau unde si de ce au venit. Astia au imbolnavit mai mult de 15-20 % din cazuri.

Din cauza secretelor lor s-au infectat si medicii, care de asemenea nu erau protejati, din motivele cunoscute si care ar fi trebuit sa aiba grija de ceilalti. Si uite asa au aparut alte 10-15 procente si mai mult chiar. Am ajuns deci si noi paradis al coronei, care pana la urma, cu putina atentie s-ar fi putut evita lejer. Corona, sa nu uitam, este totusi doar o raceala mai agresiva, cu potenta mare de complicatii si deces pentru cei mai in varsta si care au si alte complicatii diabetice sau pulmonare. Ce s-a facut? S-a restrictionat accesul tuturor si pe unde se poate, de parca ai lua corona din goana masinii, de pe copacii din parc sau de pe trotuare, ori la anumite ore.

Corona se ia prin contact direct, tuse, stranut, de pe suprafete, uneori, dar mai greu, depinde de unii factori, de la asimptomatici rar, conform multor studii. Dar daca totusi nu si-au facut treaba, cand era momentul, acum ce sa facem, suferim toti si aruncam toata economia in aer. Ce ar fi de facut? La fel de simplu. Sa punem in vedere diasporei, care vrea sa vina in tara, ca ar trebui sa o faca pana pe 1 aprilie si apoi sa inchidem Romania! Sa cumparam odata testele alea si sa testam pe toti cei care sunt in izolare si carantina, sa separam pe cei sanatosi de cei bolnavi si apoi sa asteptam doua saptamani, perioada care de fapt ar coincide cu venirea Pastelui!!!

Dupa Paste, nemaifiind nicio intrare in tara, s-ar devoala toate cazurile, chiar si cele ascunse acum si ar ramane in spitale, bine pazite si dezinfectate, doar cei cu probleme reale. De ce nu facem asta sau de ce nu am facut deja? Habar nu am! Ori nu-i duce capul, ori au mers din greseala in greseala, ori e un interes ciudat catre starea de urgenta! Ca de drepturile omului nu prea cred ca e vorba. Adica ar fi si ciudat, ca ne gandim la drepturile diasporei, sa vina in tara, dar nu la drepturile tuturor cetatenilor, sa fie sanatosi.

Dar sa nu ma intelegeti gresit. Eu sunt pentru ca toti cetatenii fiecarei tari sa fie repatriati, dar sunt si pentru ca tarile care ii preiau sa nu-si bata joc de ei si sa ii tina prin centre de carantina, fara sa ii testeze, ca sa se imbolnaveasca toti. Conchizand puteam face multe daca aveam un cap si o coada, la nivel decizional. Dar sa nu fim absurzi, am avut noi vreodata asa ceva?

Visits: 75664 Today: 7

9 thoughts on “Test de logica! De ce si cat stam in casa ? de Luis Lazarus

  1. Draga Luis te felicit pentru emisiunile tale. Deasemenea și pe Diana o urmăresc întodeauna ,voi doi aveti întodeauna ceva bun de spus. Sper ca o sa puteți sa faceti ceva,inlaturand acești mafioți de la putere. Mult succes pe viitor va doresc și sa fiți puternici. Sa o saluți și pe Diana din partea mea,ea este verișoara mea. Diana e o luptătoare.

  2. Nubs-au luat masuri coerente din greseala? Nu cred asta. Cu fiecare zi ce trece, ni se arata ca este vorba de un interes, ciudat sau nu

  3. Bună seara, nu vreau sa par paranoic și nici habotnic, eu cred ca se împlinește profeția, am ajuns la capăt, lumea, viata omului pe pământ se apropie de sfârșit. Ne vom cerne asa cum este scris, vom accepta vaccinul, implantul electronic, buletinul biometric și astfel vom încheia legătură noastră cu Dumnezeu, toate acestea după ce ne vom vaccina cu voia noastră și vom renunță la libertatea noastră, la credință noastră în Dumnezeu și astfel vom deveni niște trupuri goale fără Dumnezeire.
    Nu trebuie sa ne mai ascundem după deget, ci trebuie sa spunem lucrurilor pe nume, se vede foarte clar unde ne îndreptăm, sau mai bine zis, direcția către care suntem împinși, direcționați. Ma doare foarte tare ca biserica noastră ortodoxa se abține, nu vrea sa lupte, s capitulat, ne-a vândut, iar cei care striga din rărunchii sa nu ne vaccinam, sunt făcuți nebuni, eretici, etc….. ce i de făcut ? Probabil că nimic, fiecare lupta pentru sine, fiecare se mântuiește sau se pierde pe sine, Doamne ajută ! 🙏🙏🙏

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.