Despre starea de urgenta si abuzurile unora!!!

Zilele trecute aflu ca un cetatean, Dragos Rosu, din Bucuresti, care nu era in izolare si nici nu fusese plecat din tara, recent, este luat in ciorapi de acasa si dus intr-un “centru de CARANTINA”, fara ca macar cineva sa-l legitimeze. Oricat ar parea de ciudat, faptul in sine chiar s-a petrecut si te intrebi daca nu ne-am intors cumva sub semnul svasticii gestapoviste.

Studiu de caz
Cum s-a ajuns la asa ceva este usor de explicat: “starea de urgenta”, in care orice este posibil.
De fapt, prietena omului, o sa-i spunem domnisoara M, fusese cea care venise din strainatate, cu un avion, la Otopeni, impreuna cu multi altii, din Germania, NU dintr-o zona rosie. In conformitate cu protocolul i s-a cerut, la intrarea in tara, sa completeze un formular cu o adresa si un numar de telefon, ca sa stie domnii de la DSP si politie unde o gasesc, in caz de …ceva. Domnisoara M s-a dus la domiciliul respectiv, la Brasov, unde a stat linistita, exact o saptamana de zile. Nimeni nu i-a spus sa stea sechestrata in casa, nimeni nu a intrebat-o cu cine mai sta, nimeni nu i-a impus vreo restrictie. Dupa aceasta perioada, pe 22 martie, primeste un telefon in care i se comunica faptul ca s-a ajuns la concluzia ca trebuie sa stea izolata la domiciliu. M oricum asta si facuse, dintr-un elementar bun simt si considerand ca asa este corect. Prin comparatie, alti cetateni, care au fost cu ea in acelasi avion, venind din acelasi oras german, nu au fost deranjati toata aceasta perioada de niciun politist!!! Deci ei nici macar nu stiu ca ar fi trebuit sa stea in izolare!!! Cu alte cuvinte cine s-a dus la Brasov poate avea probleme, cine s-a dus in alt oras, nu. Dar revenind, politistii cu pricina, care trebuiau sa se ocupe de chestiunea in cauza, pun o intrebare cheie: “dar mai stati cu cineva”? De buna credinta, M le spune ca da, sta cu prietenul ei.

A doua zi, pe 23 martie, se prezinta stimabilii si o suna pe domnisoara M, invitand-o sa iasa la balcon, ceea ce se si petrece! Dar pentru ca, totusi, tocmai aflasera cu o zi inainte ca mai sta cu cineva, cineva care nu fusese plecat din tara si nu se afla in bazele lor de date, solicita sa il vada si pe acesta. Dragos, caci despre el vorbim, era la ghena, sa duca gunoiul! Au cerut numarul lui, l-au sunat si acesta le-a spus ca va urca imediat sus. In loc sa se duca la ghena dupa el sau sa il astepte, sa discute el, sa ii puna in vedere restrictii, daca era cazul, politistii au plecat. Dupa ce au cerut intariri s-au intors, in numar mai mare, nu inteleg de ce (dar asa e la noi moda, ca sa faci impresie) si l-au luat pe sus, pe motiv ca NU RESPECTA IZOLAREA!!! SERIOS??? Care izolare? Cine i-a impus omului izolarea? Unde au fost acesti stimabili o saptamana, timp in care cei doi puteau sa se plimbe prin tot orasul? De ce Otopeni nu a facut lui M instructajul de la bun inceput? CUM ca, de pilda, TREBUIE SA STEA NUMAI IN CASA si ca daca mai sta cu cineva si acea persoana intra in acelasi regim? Sigur ca cei doi au respectat acest regim bazandu-se pe logica si nefiind necesar sa li se puna in vedere!!! Dar desigur ca ei nu si-au imaginat ca NU POT DUCE GUNOIUL! Apropo cine duce gunoiul celor izolati la domiciliu? Vin tovarasii de la primarie, DSP, Politie? Concret cine face acest serviciu in asemenea cazuri, la Brasov? Deci i-a apucat pe astia excesul de zel si uite asa a ajuns omul in CARANTINA!!! Ca e un abuz se vede de la mare distanta! Ca aici avem de a face cu superficialitate, agresivitate si minciuna, sub umbrela starii de urgenta, iar este evident.

Caci ce credeti ? Oamenii au raportat ca l-au luat pe Dragos din …AUCHAN, nu de acasa, cum s-a intamplat de fapt!!!Mai mult, politistul care-l ducea in CARANTINA, vedem in poza, NU avea manusi, deci nu avea niciun stres ca ar putea imprumuta vreo CORONA.

Asadar omul, complet nevinovat, a ajuns intr-un “centru de carantina”!

CENTRU DE CARANTINA SAU “LAGAR” DE CARANTINA?

Cum am fi prea pretentiosi sa cerem televizor sau frigider intr-un asemenea centru, desi unii au pe aici prin Bucuresti, dar acolo nu exista, ne intrebam daca are macar minimum necesar? Si ne raspundem tot noi. Nu are. Asa cum se vede, din video facut la fata locului, nu exista niciun fel de lenjerie pe paturi si din cate ne-am interesat nici dus in baie. Pe cale de consecinta ce se doreste aici? Sa dormi imbracat pe saltea si sa te speli la comun cu altii??? Pai asta e centru de carantina,lagar sau puscarie??? Si masa vine odata pe zi, iar frigider nu exista! In poza aveti “mesele” pentru o zi intreaga!!! Stie cineva ce se intampla la Brasov, in acest centru de carantina? Aloooo, domnule primar, sunteti la curent???
Ultima si cea mai importanta chestiune este ca oamenii de acolo NU SUNT TESTATI si nu sunt luate minime masuri de securitate in conformitate cu Corona! Ceea ce pare foarte ciudat! Pai voi stiti cum arata un centru de carantina? v-ati mai uitat prin filme, din pura curiozitate? Deci oamenii stau in asa-zisul centru de carantina doua saptamani si apoi, daca nu au simptome, le dau drumul acasa!!! Ati mai auzit asa ceva? Daca nu, pregatiti-va sa concluzionam!!! Imi pare rau, dar situatia e asa la nivel national!!!

Asadar, revenind la studiul nostru de caz, domnisoara M are maine, sambata, 28 martie, ultima zi de izolare! Dupa 14 zile la domiciliu nu are nimic, e perfect sanatoasa! Dragos, insa, care a aflat, intr-un tarziu, ca si el este in acelasi regim cu ea, acum NU mai este in acelasi regim cu ea, se pare ca va trebui sa stea, in carantina si nu acasa, pana pe data de … 6 aprilie!!!

Deci de maine incolo ei se vor afla in urmatoarea situatie: domnisoara M, persoana care a fost in Germania si a stat doua saptamani, in izolare la domiciliu, va putea sa iasa sa-si cumpere ce ii este necesar sau pentru alte nevoi, de pilda poate face un pic de gimnastica in fata blocului sau sa-si plimbe cainele. Dragos, insa, persoana care doar a stat cu domnisoara M, si care nu a iesit din tara, care nu se afla in nicio baza de date si care nu are de asemenea nimic, a ajuns intr-un centru de CARANTINA (unde ar fi si cativa bolnavi, spun unii, dar nu e nimic oficial), unde are un regim mai rau ca la puscarie, lui i se fura mancarea, altora medicamentele si este ridiculizat.

Voi intelegeti ceva din chestia asta??? Eu inteleg ca unii vor trebui sa dea socoteala si ca trebuie sa-l anuntam urgent si pe domnul ministru de interne VELA, sa vedem daca el e la curent cu chetiunea!!!

ROMANIA MEREU SURPRINZATOARE!!!

Visits: 5352 Today: 1

9 thoughts on “Despre starea de urgenta si abuzurile unora!!!

  1. Mult stimate Domn Lazarus de ce nu transmiteti si dvs live pe Facebook eu Cred ca var urmari multi oameni.Cu stima si respect Helmut

    1. O sa transmit! Deocamdata voiam sa vad daca reusesc sa incep o noua emisiune chiar saptamana viitoare!!!

  2. Ma intreb daca nu cumva este o timpenie sa iei asa aleatoriu oameni ce pot sa fie sanatosi sa i inchizi in carantina cu posibili eventuali purtatori de virus..
    O alta chestiune este :ok sint oprite masinile in trafic pt control.In situatia in care daca vei completa o decl pe propr rasp ca mergi la cumparaturi poti face vrei in definitiv ca doar nu ai gps sa te monitorizeze militia all day long …dar intri in contact cu militianul ce verifica actele …si pierzi tilp si poate e infectat omul….etc etc….fix varza organizare nimic gindit cum tb …oo sa fie rau rau rau….

  3. Luis aici trebuie sa le iasa la nr ca avem multi in carantină și așa își completează ei cifrele plus cat le umflă

  4. Abuzurile sunt aoanajul situatiilor de criza, speram prin aceste inedite informari sa nu se intample si altora!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.